Tags

,

Laatst zaten Stijn en Blommie op het Pamir Plateau van Peak Sumoni (Pik Kommunism ). Dit in kamp 3 op een hoogte van 6000meter. Ze waren aan het acclimatsieren voor een verdere klim naar de 7495 meter hoge top. Door het slechte weer en hun slinkende etensvoorraad zijn ze terug naar het basiskamp afgedaalt.

Korzhenevskaya met de route van Stijn en Blommie

Na enkele dagen rust en minder goed weer in het basiskamp besloten ze een poging te wagen op Korzhenevskaya, deze 7105 meter hoge berg ligt juist tegenover Peak Sumoni. Uiteindelijk is het hun gelukt in een korte push, welgeteld 2 dagen! Vrijdag trokken ze van het Basiskamp( 4200 m ) naar Kamp 4 op 6100m. De volgende dag klommen ze in een dichte mist en met veel wind door naar de top. Door de white out geen schitterend panorama maar wel een 7000 der op hun palmares! Proficiat

Gisteren zijn ze terug afgedaald naar het basiscamp waar ze een van de komende dagen een helikopter naar de bewoonde wereld nemen.

Advertentie