Tags

Chloé aan het bivak Eccles, vorige zomer ©Sanne

 Zopas bereikte ons het verschrikkelijke nieuws dat Chloé Graftiaux omgekomen is. Dat zou gebeurt zijn tijdens de afdaling van de Aiguille Noire de Peuterey aan de Italiaanse kant van de Mont Blanc. Hiermee verliest België één van haar beste klimsters. Chloé volgde een opleiding voor getalenteerde jonge alpinisten in Frankrijk. In het kader van die opleiding, kwamen we haar vorige zomer nog tegen in het bivak Eccles. Zij beklom toen de Freneypeiler, één van de zwaarste routes op de zuidwand van de Mont Blanc. In de competitiesport staat ze op nummer 1 in het wereldkampioenschap bloc klimmen. Deze jonge vrouw kan ons erg bekoren door haar allround capaciteiten. Zowel op bloc, rots, ijs als in het hooggebergte is ze de absolute top.

Ze deed menig MC-hart luider kloppen en we zullen haar vrolijke verschijning in de bergsportwereld erg missen. We voelen erg mee met familie, vrienden en alle betrokkenen. Een steunbetuiging overbrengen kan op haar officiële WEBSITE.

Advertentie