Dit werd onze eerste lange route in de vallei. The moratorium is een route van 4 pitches tot 5.11c (6c). De crux is zeer fijn en technisch. We lieten beide duidelijke bloedsporen achter in het dunne barstje waar je amper je vingers in kwijt kan. Een van de mooiste freeclims die we ooit deden!

Tim in de crux van The moratorium

Na deze route startten we in eastbutress (13 pitches tot 5.10d). Deze route is een mooie link-up met moratorium en zou meteen ook onze eerste route worden op El Cap. De eerste lengte bezorgde ons een eerste chimney. Werken met het hele lichaam om erdoor te raken. De rugzak die Tim aanhad, zorgde alleen maar voor nog meer plezier…

Tim in de eerste lengte van The moratorium

 

We klommen nog enkele lengtes door, maar door het tekort aan water (slechts 1,5 liter voor twee personen), droge vijgenkoeken, een uiterst droge wind en een warme zon  die zorgde voor twee uitgedroogde lichamen op ongeveer vier lengtes van het einde besloten we te stoppen.

Tim met extreem veel dorst en klaar om de rivier leeg te zuipen!!!

 Aangezien we nog volledig terug uit de route moesten rapellen en de afdaling nog moesten aanvatten zouden we sowieso nog enkele uren zonder water doormoeten. Dit was dus onze eerste ‘yosemite hard lesson’!

 

Advertentie