Een kleine update van de afgelopen weken:

Enkele Mountcoachers durfden afgelopen weken de woorden ‘klimmen’ en ‘competitie’ samen plaatsen tijdens de jaarlijkse boulderwedstrijd Bleau open. Al bij al denk ik dat iedereen meer dan goed gepresteerd heeft in deze wedstrijd met  internationale allures. Bram kroop zich op korte tijd naar een 39ste plaats, Maxime kwam uit Antwerpen afgezakt om de 99ste plaats op te eisen en ik strandde ergens op de 148e plaats. Bij de vrouwen behaalde Marijke een knappe 14e plaats! Proficiat allemaal! Foto’s nemen was helaas te moeilijk door het overvloed aan pof in de zaal… Al bij al was ik meer dan tevreden voor de eerste keer mee te doen na 2 maanden wat te trainen. Ook al topte ik niet veel, na 5u wedstrijd was ik nog altijd aan het proberen (op een rottig dalletje). Voor mij het bewijs dat ik mentaal begin scherp te staan voor de komende winter 😉

Over winter gesproken: na het weekend vertrekken we met een hele bende richting Alpen. Waar en wat weten we nog niet, maar het begint er stilaan op te lijken dat de ski’s dit jaar vroeg van de partij zullen zijn. Lees er onderstaande voorspelling van Wepowder maar eens op na: Zaterdag nadert het genua-laag en gaat dan voor veel sneeuw zorgen in de Zuidalpen. Sneeuwhoeveelheden die zoals het er nu naar uitziet makkelijk de 1 meter grens gaan passeren. Maar ook voor regen gaan zorgen. Sneeuwgrens rond de 1600 meter, met droge sneeuw pas boven de 1800-2000 meter. Dit is een beeld van vorige week in Oostenrijk:

Een meter vers vorige week in Oostenrijk (c) Betterpark Hintertux

Wie ook weer een pittige winter tegemoet gaat is Sanne. Hij vertrekt binnenkort weer om te gaan overwinteren op Antarctica. Ongetwijfeld kan je hier binnenkort de eerste verslagen van zijn avonturen volgen. Ik kijk er in ieder geval naar uit!

Ook voor alpinisme zien de condities voor deze tijd van het jaar er weer goed uit! In Chamonix zijn al veel grote wanden beklommen de afgelopen tijd (Grandes Jorasses, Dru Couloir,…) Helaas is de Aiguille Du Midi-lift volgende week toe voor onderhoud en zullen we daar al zeker niet terechtkunnen. In ieder geval lijkt me teveel keuze eerder een luxeprobleem.

De Crux van Colton McIntyre op de Grandes Jorasses noordwand een tijdje geleden (c) Will Simm

Tot binnenkort!

Advertentie