Tags

, , , , , , , , ,

Na een sportklimstop in het Krohnthal en een omweg langs Diavolezza/Sankt-Moritz zijn we dinsdag in Chamonix aangekomen. Helaas zijn alle liften voor onderhoud gesloten dus de opties zonder enorm lange instijg en afdaling waren redelijk beperkt. De Albert Premier hut met zijn Chardonnet leek ons de aangenaamste start voor het komende winterseizoen.

Aiguille Du Chardonnet; Links goulotte Escarra, Rechts Charlet-Bettembourg, ©2010 Sam Van Brempt

Tim en Jonas vertrekken dinsdagnamiddag nog naar boven terwijl Yannick, Nelson en ik (Sam) nog langs enkele winkels moeten om ons winterklaar te maken. Als we Woensdagmiddag bovenkomen zitten Tim en Jonas nog in de hut, hun doel was Eperon Migot maar een enorme crevasse (die de toegang naar de pijler verhinderd ) en het beruchte “woem” wat duid op een lawinegevaar deed hun terugkeren.

Nelson in de 2de lente van Charlet-Bettembourg

Nelson in de 2de lente van Charlet-Bettembourg, ©2010 Sam Van Brempt

Donderdag staan er goulottes op het programma, een enorm lange instijg brengt ons allen onderaan de Chardonnet. Nelson, Tim en Jonas gaan voor Charlet-Bettembourg terwijl ik en Yannick in Escarra kruipen. Charlet-Bettembourg ligt er behoorlijk dunnetjes bij maar ze vorderen gestaag. Na een vlotte 4 uur staan ze op de top. Ik en Yannick doen er een uurtje langer over. Escarra ligt er prachtig bij. Meerdere lengtes 60/70 graden brengt ons bij een steile cruxlengte waarna we terug in een mooie makkelijkere goulotte belanden.

Een noorse madam in de Cruxlengte Van Escarra, ©2010 Sam Van Brempt

Yannick hogerop in Escarra, ©2010 Sam Van Brempt

Voor vrijdag planden we met zijn allen een 2de poging op eperon migot in de hoop we een oplossing zouden vinden voor de crevasse en het lawinegevaar geweken was. Te laat opgestaan, 0 graden rond de 3200m, nog moe van de dag ervoor en wetende dat de sneeuw zich zonder de zon niet in 2 dagen niet kan zetten besluiten we terug af te dalen.

Om dan in Le Tour moeten merken dat de foto’s nog boven liggen. Even snel op en af … 1300hm voor fotokaartjes verdorie!

Advertentie