Tags

Tafelberg vanuit de hotelkamer

Al een paar dagen in Kaapstad, maar tot nu toe was het slecht weer. Veel heb ik nog niet kunnen doen. De eerste dag was het bekomen van een 12 uur lange vlucht in de veewagen-klasse van een boeing 747-400, daar kom ik altijd geradbraakt uit. De volgende dag gingen we gaan duiken met grote witte haaien, maar het was te stormachtig om de zee op te aan. Vandaag moesten we de bagage inladen en een briefing gaan volgen bij ALCI, de firma die alle vluchten van en naar Antarctica regelt. En morgenavond staat onze vlucht gepland. Met de Iljoeshin gaat de vlucht naar Novo-airbase en van daaruit vliegen we door met de kleine DC3 naar Utsteinen. Dat zal in twee vluchten gebeuren, eentje met het personeel en een vlucht met luchtvracht. Daarna de basis sneeuwvrij maken en opstarten. Dat zal wel een paar dagen werk zijn. Tot die tijd is er geen internet, het volgende bericht zal ergens volgende week komen.

Groeten vanuit Zuid-Afrika, dat na de wereldbeker aanzienlijk duurder geworden is.
Sanne

Advertentie