Tags

, , ,

We genoten verder van het hogedrukgebied boven de Alpen. Stijn, Nelson en ik( Tim) brachten de rest van de week door in het Abri Simond bivak.  Een confortabele winterhut met enkele klassieke goulotten vlakbij. We pakten donderdag de eerste lift naar boven, maakten een dump voor ons bivakmateriaal en klommen Modica-Noury. De voorbijie 2 weken is er bijna constant geklommen in deze überklassieker. En dat heeft zijn sporen nagelaten. Een compleet uitgeslagen goulotte!!!

Tim ergens halverwege in Modica-Noury©Stijn Depuydt

Tijdens de klim terug naar Abri Simond hadden we een mooie goulotte gespot : Goulotte Nonstop genaamd. We wisten dus wat te doen de volgende dag. Terwijl Nelson genoot van een rustdagje klommen Stijn en ik deze prachtige goulotte. Na het gebruikelijke sneeuwcouloir in het begin volgde de ene mooie mixte lengte na de andere.

Stijn in goulotte Nonestop©Tim De Dobbeleer

Omdat Nelson zijn  reverso was vergeten en omdat we al eens hadden moeten rapellen met 3 man op 2 reverso’s(verre van ideaal) zochten we naar een route zonder rappels. M6 Solar bleek de ideale route. De eerste lengte zou leuker geweest zijn met klimschoenen i.p.v met spantiks, stijgijzers en ijsbijlen. Maar wat daarop volgde was een leuk speelterrein met graniet, sneeuw en ijs.

Stijn in de eerste lengte van M6 solar©Nelson Neirinck

 

Stijn aan de relais, Tim in de mixte©Nelson Neirinck

Deze prachtige week sloten we af met de leuke wandeling terug naar het liftstation van aiguille du midi:). En natuurlijk enkele biertjes in Cham.

Hoe en met wie geraak ik zo snel mogelijk weer in de bergen?

Advertentie