Tags

, , , ,


C/T hamers

De Petzl Nomic is onder de extremere bijlen wellicht een van de betere op de markt. Sinds deze winter klim ook ik ermee. Niet dat ik al veel bijlen in mijn handen heb gehad maar ik moet toegeven dat deze bijl me meer dan bevalt. Het enige nadeel van de nomic was dat hij geen hamer had. Met de fel gebogen schacht is het nooit makkelijk om ergens op te slagen maar zonder hamer slaag je zowiso heel de kop kapot. Bij de komst van de nieuwe nomic hebben ze er gelukkig aan gedacht, maar er waren al eerder oplossingen.

Dane Burns beheerd de meer dan interessante Cold Thistle blog. Ik heb het al eens vermeld, klik HIER door en neem een kijkje op zijn blog! Deze staat echt boordevol met goede materiaalreviews en tips. Dit met veel aandacht voor het serieuzere werk en de grammenjager. Het is ook deze Dane die enkele jaren geleden begon met het maken van zijn eigen doorns en hamers voor o.a. de nomic. Ondertussen zijn zijn hamers behoorlijk verfijnt en kan je deze mits enkele kleine aanpassingen op zowel de nieuwe als oude bijl monteren.

Om de C/T hamer te doen passen heb je wel nieuwe petzl doorns nodig. Achteraan deze doorn moet je enkele millimeters wegvijlen, maar dat is snel gebeurd. Dan passen ze perfect! Dit in tegenstelling tot de nieuwe hamerkop die, zonder veel aanpassingen aan de bijl zelf, niet op de oude bijl gemonteerd kan worden.

De C/T hamer is ongeveer even duur, is zo klein mogelijk gemaakt, zou de balans van de bijl minder verstoren en weegt maar 34 gram (de petzl hamer 58gr ). Waarom niet?

Hier en Hier vind je meer info over de hamers!

Verschil tussen de nieuwe en oude doorn, bij de nieuwe is de eerste tand nu extra lang!

Nieuwe Nomic doorn en één met weggeveild deel voor C/T hamer

C/T-hamer gemonteerd op oude nomic
Advertentie