Tijdens onze rustdag beneden in Invermere had ik in de topo mijn oog laten vallen op fingerberry jam. “Series of thin clean cracks”stond er in de topo geschreven. Dat kon niet slecht zijn…. en inderdaad. Wat een lijn!!! Toen we onderaan de fingerberry tower stonden bleek de lijn wel heel duidelijk. Een smalle barst van 300m volgen tot de top. Dit was gewoon zalig klimmen… en wat een omgeving met aan de linkerkant het silhouet van de south howser tower. Ik kon het niet laten om af en toe de nodige woehoe!!! vreugdekreten uit te schreeuwen.

Sam in de 3de lengte van fingerberry jam

 

Tim in de 1ste lengte van fingerberry jam

De klimlijn was eenvoudig, de afdaling…. dat was moeilijker dan we gedacht hadden. Normaal daal je af in een andere lijn en volgens de topo zou die duidelijk te vinden moeten zijn als je op de top staat. Na meer dan een uur rondlopen als 2 kiekens zonder kop op de top zag het ernaar uit dat we de afdaling langs de normale kant maar niet gingen vinden. Dan maar de afdaling ingezet langs de fingerberry jam zelf. Met enkele rappels op losse flakes, touwen die blijven zitten en een strakke koude wind konden we toch weer spreken van een kleine epic:).

Sam in de 2de lengte van fingerberry jam

 

Advertentie