Tags

, , ,

Sam besloot om de dag na fingerberry jam een rustdag te nemen, maar het weer was goed en ik was zodanig gemotiveerd dat ik echt geen rustdag wou nemen. Gelukkig kwam ik die ochtend Aki tegen. Aki is een Japanner die we enkele weken geleden waren tegengekomen tijdens het sportklimmen in Canmore. Ook hij had geen klimpartner en al snel hadden we onze zak gepakt en vertrokken we voor een route op de snowpatch spire. De beckey-greenwood direct start. Het begint met een dihedral van 70m. De barst zag er verdomd smal uit en was op bepaalde stukken helemaal nat. Ik had er geen goed oog op. Tot Aki plots zij” Looks very nice”. Ik schoot spontaan in de lach met de manier waarop hij dat zij.

Aki in het eerste deel van de dihedral

Aki ging van start in de eerste lengte en al snel was duidelijk dat hij niet aan zijn proefstuk toe was. Het klimmen ging super vlot, en na enkele uren waren we op de top. Team JapaBelgium – Bugaboos : 1-0. Samen waren we een geoliede machine en beiden hadden we grotere objectieven in ons achterhoofd….Beckey Chouinard here we come!!!

Aki in de laatste lengte

Smile Aki!!!!

Advertentie