Tags

, , , , , , , ,

Sam and the Hulk

Door een stomiteit van mij een week geleden mag ik Yosemite niet meer binnen voor 1 jaar. Maar niet getreurd, er zijn hier genoeg alternatieven die zeker de moeite waard zijn,… en misschien zelfs beter zijn. Vorig jaar tijdens de Yosemite facelift(opruimactie in yosemite, met feestje op het einde) had ik een filmpje gezien van Peter Croft en Lisa Rands op The incredible hulk. Een alpine omgeving, ongeloofelijk goede rotskwaliteit en…..(het belangrijkste) geen rangers overtuigden ons om vorige week naar daar te trekken.

De eerste dag klommen we sunspot dihedral, en dat bleek al direct een schot in de roos te zijn. 9 lengtes cruisen door barsten

Sam in de 50m lange hoekversnijding

stemming

De dag erna klommen we positive vibrations, alweer een megaklassieker,  2 vrouwen die we onderweg moesten voorbijsteken vormden een extra moeilijkheid( met 4 mensen en 4 touwen in 1 barst klimmen is niet echt een aanrader:)

une petite fissure

Na een goede nacht in ons basecamp waren we klaar voor iets stevigers. Airstream (13b). Met veel lengtes in de 5.11 range, 2 12c’s  en 1 13b zou het een stevig dagje worden. Alweer was het een incredible adventure, we moesten vechten voor elke lengte, en een ijskoude wind maakte het geheel redelijk extreem. Na de heel stevige eerste 12c(waar we beiden een paar keer vielen) waren we nogal afgekoeld en besloten we te rapellen en te genieten van het zonnetje en de rust van ons gezellig basecamp.

Sam in de derde lengte van Airstream

Sam in de 5de lengte, over losse flakes...scary!!!

Tim wringt zijn lichaam door 100 bochten om door de 12c te geraken

Home sweet home

Gisteren hadden we the venturi effect(12c) gepland, Sam startte in de eerste lengte. Maar al snel bleek duidelijk dat de vermoeidheid van de voorbije dagen zijn tol had geeïst. Na 3 meter kwam Sam terug naar beneden en op aanraden van enkele amerikanen klommen we daarna Tradewinds(5.11d). Wat een route!!! Na alles te hebben vrijgeklommen kwamen we moe maar voldaan toe op de top van de laatste lengte.

Sam in de voorlaatste lengte van tradewinds

woehoe!!!

Nu is het tijd voor het lichaam wat verdiende rust te geven, en eens te gaan kijken wat het bruisende San Francisco in petto heeft. Daarna nog een dikke week klimmen en dan is deze trip alweer bijna afgelopen.

Advertentie