Tags

,

Afgelopen zondag trok ik met Koen Vh en David richting Wijk Aan Zee in Nederland voor het jaarlijkse ‘Pieperfest’. Deze dag georganiseerd door het Snowsafety center geeft aan iedereen die van de sneeuw houd de kans om hun bieperskills  wat bij te schaven net voor de winter van start gaat. Er waren naar goede gewoonte weer verschillende stations waar het hele zoekproces nog eens kon geoefend worden, gaande van partnercheck tot fijnzoeken, multiple burials en deep burials.

Wat doet die bieper op een paal? De ideale manier om een 'deep burial' te oefenen. (c) YdB

Tussen het oefenen door werden we ook getrakteerd op enkele interessante lezingen over de werking van verschillende biepers en hoe een reddingsdienst te werk gaat na een lawineoproep. De Nederlander Menno Boermans (zie zijn blog)  kwam speciaal afgezakt uit Zwitserland voor zijn presentatie ‘Alarm! Lawine!’ te geven. Uit deze verhelderende lezing onthoude ik vooral dat het zeker geen vanzelfsprekend iets mag/kan zijn om de bergredding in te schakelen! Maar ook dat ik de Castor en Denali niet uit elkaar kan houden 🙂 Mocht je ooit de kans hebben een van zijn lezingen mee te maken, zeker niet twijfelen!

Menno Boermans tijdens zijn voorstelling 'Alarm! Lawine!' (c) YdB

Er waren ook enkele producenten van lawinematerialen en ski’s present zodat iedereen zich kon vergapen aan de nieuwigheden voor volgend seizoen. Ik ben er in ieder geval klaar voor, en jullie?

Nieuw speelgoed voor komende winter (c) YdB

Advertentie