Tags

, , , , , , ,

Van Hokkaido naar onze volgende skistop, de Japanse Alpen.

Yannick en Koen vellen omhoog in Happo One, Hakuba

Terug in Tokio hadden we afgesproken met Koen Van Der Veken, iemand waarmee Yannick en Koen al verscheidene malen naar de alpen trokken. Met ons gevieren rijden we door naar Hakuba, het Chamonix van Japan! Na 2 dagen skiën in dichte mist klaart het eindelijk op en zien we waarom. Een lift die je tot ca. 2000 m brengt vandaar heb je eindeloos veel mogelijkheden op korte wandelafstand! Helaas was het plezier maar van korte duur.

Yannick in Happo One, Hakuba

Sam in een van Happo One's noordelijke kommen

Het werd te warm en voor woensdag 25 januari moeten we geen nieuwe sneeuw verwachten. In de bergen is alles afhankelijk van de condities, we maken plannen maar deze worden bijna dagdagelijks gewijzigd.

Koen, Sam en Koen op wandel

Dus we verhuizen naar Nagano, onze uitvalsbasis voor de laatste week. Koen Van Hiel trekt voor 3 dagen richting Kyoto, Koen Van Der Veken blijft in de vallei en Yannick en ik hadden het plan om Fuji te beklimmen. Helaas verstoren de hoge transportkosten en een verse 12cm aan de voet van Fuji onze plannen, ook wij blijven in Nagano wachtend op de grote dump aan het eind van de week, hoewel deze al eens vroeger lijkt te komen!

Ook apen pakken wel eens een onsen, Jigokudani Yaenkoen

1166, Ons aangenaam verblijf in Nagano

Raar bord, dat van Koen?

Advertentie