Tags

, ,

Straat hond

Het is even stil geweest, helaas niet omdat er veel geklommen werd maar eerder omdat ik telkens de foute keuzes maakte…

De Noordwand van Ranrapalca

Eerst geprobeerd de noordwand van Ranrapalca, 6162m (vergelijkbaar met Couloir Couterier, maar dan op 6000m ) te soleren maar ’s morgens vroeg, na de eerste rotsband ben ik teruggekeerd.  Een berg beklimmen is een ding, er terug af geraken is soms complexer. De normaalroute is een gecrevaseerde gletsjer die je best niet alleen doet of laten we zeggen, waar ik de mentaal niet voor heb. Dus ik wist dat ik terug langs de noordwand zou moeten afdalen. Niet dat het technisch te moeilijk was maar met een opkomende zon en verdacht warme temperaturen leek het me geen comfortabel idee.

Laguna 69, Pisco en dat monster van een Chacraraju…

Terug aangekomen in Huaraz had ik 2 keuzes, ofwel met iemand richting Churup ofwel richting Artesonraju. Ik koos voor de eerste maar helaas werd mijn klimpartner ziek en was de cordée voor Artesonraju al vertrokken. Uiteindelijk ben ik op verkenning geweest naar de Grand Jorasses van de Cordillera Blanca en zijn we gaan sportklimmen. Ja, je leest het goed, gaan sportklimmen in Hatun Machay!

Km 131, the Cheap way to get to Hatun Machay

Een heel speciaal gebied bestaande uit rotstorens tussen 3 en 30 meter hoog. Er zijn een kleine 100 sportklimroutes maar voor de geïnteresseerden er vallen er nog enkele duizenden te equiperen… Het zal wel aan de Peruaanse quotatie liggen maar na 3 maand niet in een zaal te klimmen lukken 6b’s op 4000m verdacht goed…

Hatun Machay

Volle maan bij Hatun Machay

360° in Hatun Machay, elk torentje is tussen de 3 en 30 meter hoog!

Maxime en Nelson zijn sinds vrijdag in Huaraz en morgen, maandag starten we onze eerste gezamenlijke trip!

Sam is supported by:

Advertentie