Tags

, , , , , ,

Weer enkele losse flodders en nieuwtjes uit de ski/klimwereld:

Black Diamond neemt Pieps over:
Na helmenfabrikant Poc heeft Black Diamond nog eens komen shoppen op de Europese buitensportmarkt. Waar de ene het over crisis heeft ziet de andere duidelijk nieuwe opportuniteiten. Black Diamond zet duidelijk meer en meer in op de groeiende ‘freeski-trend’. Na een eigen ski- en bottenlijn, telemarkbindingen en het avalung-systeem is het nu tijd om met eigen biepers op de markt te komen. De eerste modellen met het Black Diamond logo op worden volgende winter reeds in de winkel verwacht. Ik ben nog steeds nieuwsgierig naar reacties van iemand die een Vector bieper heeft met ingebouwde gps. De professionals zijn nog niet helemaal overtuigd, dus ik wacht ook nog even af…

Pieps Vector, met ingebouwde gps

Between the balls:
Highline tussen 2 bollen van het atomium, enkel voor de pro’s.

 

En Route: Hokkaido:
Toen Sam Van Brempt, Koen Van Hiel en ik vorig jaar in Japan zaten, waren de jongens van Nimbus independent ook aan het filmen in onze buurt. Ik herinner me van onze hele trip maar 1 moment dat er iemand me voorbij scheurde die ik niet kon volgen in een zotte afdaling vol drops en jumps. Beneden aan de lift merkte ik dat ik Andy Mahre was, 1 van de beste freeskiers ter wereld. Maatje te sterk dus…
In ieder geval beschikten zij over hetzelfde terrein en sneeuw als ons, maar ook over proskiers en professioneel cameramateriaal. Het resultaat zie je in het schitterend webisode ‘En route: Hokkaido’.

 

Kilian Jornet ‘loopt over de Mont Blanc in 8u40
(Courmayeur – Mt. Blanc – Chamonix via Arrête Innominata)
Enkele woorden: Solo /op loopschoenen / via technische route
Wat?!?

Kilian Jornet op de Arête Innominata     (c)EpicTv

En voor de grammenjagers onder ons, dit was zijn kit:
– 15L backpack
– 20m of 7mm static rope
–  120cm Dynema sling
– Petzl Siroco helmet
– Petzl NAO headlamp
– aluminum crampons
– Petzl Sumtech ice axe
– Suunto AMBIT watch
– Petzl Cordex gloves
– Salomon sunglasses
– cap
– Salomon down jacket
– Salomon Gore-tex pants
– 1 Overstim’s gel
– 40cl water
– overboots
Total weight: 2.512grYes, that’s right. 40cl of water and 1 gel for eight-and-a-half hours of hard cardio work at up to 4810 meters. Like I said above … the guy’s a a cyborg… 🙂

Advertentie