Tags

, , , , , , , ,

Reeds enkele jaren slagen we erin het eerste weekend van December leuke skicondities te vinden in de Alpen. Over 2012 kan je hier lezen en vorig jaar zag het er in de Queyras zo uit. Omdat 3x scheepsrecht is plaatsten Frank, Sam, Tim, Dirk en ik ook dit jaar vol goede moed een groot kruis in onze agenda.

Vol goede moed op weg

Vol goede moed op weg

Na al wat eerste sneeuw en positieve berichten van Tim in de Alpen bleek het een week voor ons vertrek wel erg warm te zijn in de Zuidalpen. Zo warm zelfs dat er twijfel begon te ontstaan. Gaan we wel vertrekken? Gaat het de moeite zijn?
Dirk H koos eieren voor zijn geld en besloot zijn vrije tijd aan een beter skiweekend op te offeren.

We besloten om toch met 4 door te zetten en vertrokken met de mobilhome richting Andermatt.

Op pad boven de Oberalppas

Op pad boven de Oberalppas

Ons idee om vanuit de vallei te vertrekken liep al snel letterlijk in het water. De sneeuwgrens begon pas zo een 300hm hoger. Gelukkig bood het treintje dat over de Oberalppas rijdt de oplossing. Een half uurtje later konden we uitstappen op 2200m in een witte wereld. Ook al was het zicht (en de sneeuw) niet top, met hulp van de vuurtoren zouden we altijd veilig beneden moeten geraken 😉

De eerste tour van het skiseizoen zal hopelijk niet onze beste worden, maar alle hoogtemeters die we maakten beschouwden we maar als training.

Na wat getreuzel besloten we door te rijden naar de Queyras, waar Tim een week eerder prachtig had kunnen skiën. Nadat we heel Ticino en half Italië doorkruist hadden reden we terug Frankrijk binnen. De ochtend nadien bleek dit het uitzicht te zijn:

Col d'Agnel

De sneeuw twijfelde nog een beetje op de Col d’Agnel

Hmm, gelukkig zagen de noordwanden er minder bruin uit. Wat smeltwater later waren we op weg.

*plets, plons*

*plets, plons*

Na een uurtje touren kwamen we dichter en dichter bij een couloir dat we vorig jaar als eens wouden skiën. Toen kwamen we van de andere kant, maar was alle sneeuw weggeblazen.

Op weg naar de Couloir Nord du

Op weg naar de Couloir Nord du Château Renard

Dit jaar lag er nergens veel, maar wel meer dan genoeg in het couloir. Omhoog dus maar!

En even later weer naar beneden…

Tim Vanhoutteghem in actie

Tim Vanhoutteghem in actie

Je zou bijna denken dat het diepe poeder was.

Je zou bijna denken dat het diepe poeder was.

Bijna beneden

Bijna  terug beneden

De volgende dag was de motivatie opeens ver weg. Zou de gietende regen daar iets mee te maken gehad hebben? Wij vonden het in ieder geval genoeg en vertrokken terug richting België.

Op naar de volgende sneeuwrijke bestemming!

 

Bedankt aan onderstaande topmerken:

SupportSam

Advertentie