Tags

, , , , , ,

De 5de Mount Coach groep is ondertussen al een week in India. Volgens de laatste berichten op onze Mount Coach Facebookpagina hebben ze basecamp geïnstalleerd en enkele acclimatisatietochten ondernomen.

Mijn (Sam Van Brempt ) laatste expeditie dateert van Mei vorig jaar en steeds vaker wordt in de omgeving gepolst naar het volgende plan. Aangezien dit best snel naderbij komt, hoogtijd om het uit de doeken te doen!

Deze nazomer, van 12 september tot 18 oktober om precies te zijn, trekken Nelson Neirinck, Kivik Francois en ik naar de Indiaase Kistwar Himalayas. In deze keten, gelegen nabij Leh, Ladakh zijn de laatste jaren verschillend bergen voor een eerste keer beklommen; Hagshu, Cerro Kistwar, Kistwar Kailash, Shiva.

BarnajTeam

The Barnaj Team; Sam Van Brempt, Nelson Neirinck and Kivik Francois

Ons doel is ditmaal niet een herhaling van een deze routes maar we hopen voor het eerst route te openen op de onbeklommen 6290 meter hoge Barnaj I. Informatie is uiterst schaars maar we hebben onze ogen laten vallen op zijn imposante noordwand. Een intressante aaneenschakeling van sneeuw, ijs, mixte en pure rots, vermoedelijk tussen 1000 en 1500 hoogtemeters.

The North Face of Barnaj 1

The North Face of Barnaj 2 (left ) and Barnaj 1 (right ). We hope to find an interesting direct line trough that buttress of rock and ice.

Aangezien het kostenplaatje aardig hoog oploopt zijn we nog volop op zoek naar materiële en financiële steun. Indien interesse, neem een kijkje in ons dossier, te openen door op onderstaande foto te klikken en aarzel niet om ons te contacteren via sam (samvanbrempt@hotmail.com )
SponserBarnajNormal-1De Barnaj expeditie wordt tot op heden ondersteund door:

SupportBarnaj

—————————-

This Autumn, you can find Nelson Neirinck, Kivik Francois en me (Sam Van Brempt ) in the Indian Kistwar Himalayas. We have set our minds on an impressive 6290 meters high peak named Barnaj 1. The mountain is still unclimbed but we hope to make a first ascent on it’s north buttress. Information is sparse but given the pictures and stories we have, we might find an interesting line trough this impressive mixture of rock and ice.

As costs for this expedition are rather high, we’re still looking for material en financial support. Here you can find out more about our team and objective.

Advertentie