Tags

, , , , , ,

We zijn in de voorlaatste lengte van Mar de suenos op Cueto Agero. “ Manana tiempo muy bien” zoals de cafébaas ons de dag ervoor had verteld bleek een lichte vergissing. Na enkele lengtes kwamen grote donkere wolken onze richting uit, de bliksem in de verte geeft felle lichtflitsen en het geluid van de donder is recht boven ons oorverdovend ! 15 meter lager hoor ik kleine pijnkreetjes. Sec ! bloc!!!! J’ai peur !!!Onze eerste multipitch samen is meteen eentje om niet snel te vergeten. Op de top komt toch een glimlach tevoorschijn, alsook een duidelijke quote ” Tim je ne suis pas un mec, je suis une fille….
IMG_2340

Al lang zat ik met het idee om eens naar Picos de Europa te gaan. Foto’s van Naranajo de Bulnes en zijn omgeving doen elke klimmer dromen. De rit naar Arenas de Cabrales bleek langer dan verwacht, maar na de nodige sea, sun en beach stops kwamen we na 2 dagen rijden uiteindelijk toch aan. Een recente topo was niet echt voorhanden dus we besloten het te doen met een verzameltopo van heel het picos de europa gebied.

Pena de Fresnidiello

Pena de Fresnidiello

Verblind door motivatie namen we in Fuente dé de lift omhoog, geladen met zware zaken : eten, slaapmateriaal en klimgerief om 5 dagen in de hut onderaan de Naranjo de Bulnes te kunnen verblijven. Ons plan : van het lifstation heel het plateau traverseren tot aan de hut. Er leek wel nog veel sneeuw te liggen, maar we probeerden. Ons optimisme werd al snel in de kiem gesmoord door enkele toerskiërs die ons kwamen vertellen dat traverseren zonder ski’s of raketten bijna onmogelijk is. Ok, na een moedige poging om een kleine helling heupdiepe sneeuw te overwinnen waren ook wij overtuigd. Er is maar 1 weg : terug naar beneden !

Pena de fresnidiello

Pena de fresnidiello

Na wat verder opzoekwerk bleek dat er nog wel wat te multipitchen viel in Asturias. Een leuke wand was die van Pena de Fresnidiello . Separacion real bood ons 8 leuke en niet al te moeilijke lengtes en brengen je naar de top met zicht op de Atlantische oceaan. Maar het moet gezegd zijnde, we waren niet gekomen om Asturiaanse dallen te beproeven. Avontuur daar hadden we zin in en ja hoor dat vonden we op Cueto Agero!!!!

separacion Real

separacion Real

Laatste lengte van Separacion real, c'est de la dalle!!!

Laatste lengte van Separacion real, c’est de la dalle!!!

ça, c'est le sommet mon gars !

ça, c’est le sommet mon gars !

meh meh meh....j'ai pas mangé du chocolat !

meh meh meh….j’ai pas mangé du chocolat !

Deze 400m hoge kalkwand valt meteen op als je van de Atlantische oceaan richting Potes rijdt. Op een eerste poging werden we geveld door extreme hitte en een acute hooikoortsaanval. Een 2de poging was wel succesvol. Direct de juiste route in onder een stralend blauwe hemel. Het routeverloop is vrij eenvoudig, gewoon de barsten volgen tot boven op de top. Op een gegeven moment stopt die mooie barst wel, gaat die over in een stevige dalpassage om daarna weer netjes verder te lopen. Zowel ik als Amandine proberen deze harde dalpassage op microregletten vrij te klimmen, maar ondanks veel proberen lukt het niet en enkele seconden later heeft bibi enkele airmiles te pakken en is het terug naar Af. Ook Amandine probeert en na wa grappig Waals gevloek “ ça me fout les boulllessss !!!! Slaagt ook zij er niet in om de passage vrij te klimmen. We pikken de draad weer op na de 7a, donkere wolken komen onze richting uit, alsook donder en lichtflitsen.

Mar de suenos, Cueto Agero

Mar de suenos, Cueto Agero

Patagonia in Picos de Euopa

Patagonia in Picos de Euopa

IMG_2335

De sea, sun beach bestemming die cueto Agero een half uur ervoor nog was kreeg nu ineens een Patagoniaans karakter. De max!!! Net op dat moment klimmen we de mooiste hoekversnijding van heel de route. Wat een serieuze storm had kunnen worden bleek uiteindelijk vals alarm. Maar wel reden genoeg om Amandine de stuipen op het lijf te jagen. Eens boven had Cueto Agero meer weg van een nat en mistig Schotland maar deze mist die de bergen omringd maakt het avontuur des te intenser.

Naast klimmen biedt Asturia ook fantastische surfstranden. In het begin was ik wat sceptisch. beuhhhh water, heel de dag nat ! Maar eens rechtstaand op die plank surfend op de golven was ook ik verkocht.

Prachtige stranden langs deze ongerepte kustlijn....Neenee Benidorm das de andere kant van spanje

Prachtige stranden langs deze ongerepte kustlijn….Neenee Benidorm das de andere kant van spanje

San Vincente de la Barquera

San Vincente de la Barquera

naamloos

Advertentie