onze MC meisjes: An H (MC2), An L (MC1), Marijke (MC3)

onze MC meisjes: An H (MC2), An L (MC1), Marijke (MC3)

 Het is weer zover, we kunnen van start met een nieuwe generatie getalenteerde klimmers. De afgelopen twee weekends vonden de ingangstesten voor mount coach 3 plaats.

test van Nadri in de Klimax
test van Nadri in de Klimax

Vorig weekend hielden we al een test van Nadri in de KLIMAX. Deze zaal steunt het project mount coach met haar prachtige infrastructuur. De scores op de test lagen erg hoog, de meesten haalden meer dan 300 punten. Tim de Dobbeleer haalde een monsterscore met 524 punten. Net niet voldoende om het record van Jasper (542.5) te verbreken. Maar wat een start!

Dit weekend, de beslissende en zware proeven. Zaterdag de uithoudingsmars van Bouillon naar Vresse langs de schitterende GR. 30km met 1700 positieve hoogtemeters en een rugzak van 12 kg. Als coach heb ik meegemarcheerd en ik kon nog net het verschroeiende tempo van de eerste drie volgen (of was ik het die het tempo maakte?). We legden het parcours in een tijd van 5uur en 5minuten af, de geur van verbrand rubber achterlatend.
De leuke ondersteuning van onze Annekes zal daar zeker voor iets tussen gezeten hebben. An Houttequiet is herstellende van een knie-operatie en samen met An Laenen hadden we een geweldig team in de volgwagen om de motivatie op te krikken. Deze twee sterke vrouwen worden vanaf nu opgevolgd door Marijke De Coninck (jawel, de zus van Jasper). Geen mount coach zonder vrouwen! 
klimproef in Marche-les-Dames

klimproef in Marche-les-Dames

 Vandaag de beruchte klimproef in MLD. De omstandigheden waren weer eens ideaal, met temperaturen rond het vriespunt en een druilerige mist. De rots was nog net droog en de kandidaten lieten het beste van zichzelf zien. Iedere kandidaat moest drie routes voorklimmen met een minimum niveau van 5c. In MLD kan dat wel eens zwaar tegenvallen. Vooral Bram Vandendriessche maakte een sterke indruk en klom achtereenvolgens een 5c, een 6a en een 6b+ a vue. Indrukwekkend! Hij heeft alvast plechtig belooft om te stoppen met roken.

Hierbij de nieuwe MCers: Marijke De Coninck, Tim De Dobbeleer, Maxime De Groote, Nelson Neirinck, Bram Vandendriessche en Jonas Vandermaesen. Welkom in onze mooie wereld!

Advertentie