Tags

, , ,

0904_cham_gabmodica1Na twee mislukte pogingen, één door de extreme koude, de andere door het slechte weer, is het deze keer wel gelukt om Modica-Noury(III 5+, 500m) te klimmen! Het bleek één van de mooiste, en zeker en vast de meest technische, route van deze winter te zijn.

Enkel de start, 300m sneeuwcouloir, was weer ploeteren terwijl de zon ongenadig hard scheen. Gelukkig kwam er daarna een grote wolkenbank opzetten die de zon verduisterde en zelfs voor wat sporadische sneeuwvlokken zorgde. Samen met de spindrift zorgde die voor een ‘aangenaam’ klimweertje.

Zowel Sam als ik moesten af en toe het beste in ons naar boven halen, met 2 erg steile lengte’s (90°) en 2 erg tricky lengte’s met weinig ijs. Eens boven heerste er dan ook een euforisch gevoel dat we ook deze beklimming weer succesvol afgerond hadden!!

Ps: Op hetzelfde moment beklommen Sanne en An L suucesvol Gabarrou-Albinoni in een snelle tijd, opgejaagd door het vele ijs dat andere klimmers naar beneden keilden…

Advertentie