Tags

, , , , ,

Zoals verwacht werden er geen cadeau’tjes uitgedeeld wanneer je een noordwand klimt, maar na 11 lange uren stonden we boven op Les Droites. Onze eerste echte noordwand!! We beklommen hem via La Ginat IV 5, 1000m. Een prachtige route die recht door deze steile, afschrikwekkende wand loopt.
0904_cham_img_2912droites

We vertrokken rond 3u ’s nachts in het liftstation van de Grand Montets, samen met 2 Denen, en waren om 8.30u al aan de start van de echte moeilijkheden. (Dat is dan buiten het overwinnen van de rimaye en 2/3 van de wand gerekend) Vanaf daar volgt er een serie steile goulotten en wat mixte klimmen. Uiteindelijk krijg je na zo’n 9u continue klimmen nog enkele 90° stukken voorgeschoteld. Dit vergt vanzelfsprekend heel wat mentale en fysieke weerbaarheid, zeker als je als klimmer weet dat je zekeraar af en toe al wel eens wegdommelt op de relais…

Koen hogerop in La ginat (Les Droites Noordwand ),© 2009 Sam Van Brempt

Koen hogerop in La ginat (Les Droites Noordwand ),© 2009 Sam Van Brempt

Bovenop Les Droites heerste uiteindelijk hetzelfde gevoel als op de top van Khan Tengri, uitputting! En dat werd er niet beter op na 10 rappels en enkele kilomters heupdiep ploeteren over de gletser. Het waren 2 kleine wrakjes die aankwamen in de refuge Couvercle. Maar…Hij is eraan!

Advertentie