Dit doet toch een beetje pijn… Ian Parnell is net even in de Alpen geweest en geeft zijn mening over de condities in de Alpen momenteel. Les Droites perfect en ook de nabijgelegen route ‘Too late to say I’m sorry’ van Robert Jasper ligt blijkbaar in superconditie met ijs over bijna het gehele mixte stuk. Schitterende condities dus, al is er de laatste dagen wel weer wat sneeuw gevallen, wat voor de nodige veranderingen kan zorgen.

En ah ja, hij heeft ‘en passant’ ook nog een schitterende route op de noordwand van de Aiguille Sans Nom geklommen… Even iets wat wij sinds kort als een enorm project beschouwen zomaar klimmen. Auwch!

De route in de Aiguille Sans Nom noordwand

De route in de Aiguille Sans Nom noordwand

Gelukkig is ook hij toch ietwat onder de indruk van de route: ‘The route is a link of Russian Roulette and the finish of the Gabarrou Silvy on the Aiguille Sans Nom, which while not particularly desperate gives a nice long commiting outing that might rate ED2. It’s what you’d call a proper alpine route.’

De Aiguille Sans Nom noordwand

De Aiguille Sans Nom noordwand

Gelukkig behoort hij tot de absolute wereldtop van het alpinisme… Dat verzacht de pil toch een beetje! (zie zijn blog met een filmpje van hun beklimming. Met schitterende Britse humor…)

Advertentie