Men gedachten zitten momenteel al meer op de kalkwanden van Presles en de stijle wanden van Peru, maar nog een sneeuwpost moet toch kunnen. Een van men vele ‘dromen’ is om ooit het Marinelli couloir op de Monte Rosa te skiën. Het is een van de langste couloirs die je kan skien in de alpen, de start ligt op een goede 4500 meter. Helaas zoals zovele klassiekers zijn de condities niet altijd even goed. Verschillende jaren kan het couloir niet geskied worden. De combinatie van grote hoogte, seracs en steenval maakt dat alles perfect moet lopen, eveneens de meteo en het vinden van goede klimmers-skiërs die geïnteresseerd zijn in dergelijke afdalingen.

 

Marinelli Couloir

Marinelli Couloir

Als alles goed loopt heb je beneden zo een 3 à 4 km afdaling van rond de 45° in de benen, een goede reden om eens naar Zermatt te gaan als je het mij vraagt… Ik vond ook volgend inspirerend filmpje van Guido Perrini’s afdaling  van het couloir, zeker de moeite waard!

Advertentie