Eind juni trok ik, Maxime richting Chamonix om Tim te vergezellen. Hij was daar al enige tijd met Koen, die op dat moment ook terug vertrok om zijn reis richting Peru voor te bereiden.

De eerste dagen was het slecht weer en zijn we dus in de vallei gebleven om wat te gaan sportklimmen in La Fayet (St Gervais) waar een overhangende rots ons droog hield. De andere kant van de vallei aan de grens van Zwitserland zijn we ook gaan klimmen, namelijk in Barberine. Daar hebben we “Mirrors in the ceiling” geklommen. Een mooie route van 350m die weliswaar behaakt was, maar toch met 2 lengtes van 7a en een zeer lange lengte 6c+ dal, die toch erg pittig was!

Na enkele dagen beloofde het dan toch beter weer te worden en trokken we richting Envers Des Aiguilles. Daar klommen we Desperado, ED-, 350m, 6b Obl. Zeer mooi met ongelooflijke barsten en zeer ruwe graniet, zoals het moet zijn!

Envers des Aiguilles, Desperado

Envers des Aiguilles, Desperado

De volgende dag hadden we niet veel tijd en opteerden we voor een korte maar krachtige route, het werd: Une Gueule du Diable, ED+, 6c, “slechts” 120m. Na een makkelijke eerste lengte begonnen de moeilijkheden. Een 6c barst, het werd dus iets meer dan 35meter Dulferen! Deze barst was werkelijk de mooiste barst die ik ooit heb geklommen. Wel hadden we er 1u15minuten over gedaan om beiden aan de relais te staan. De tijd drong dus al een beetje en de volgende lengte bestond uit een 6c+. Uitgeput door de warmte en na zeer lang twijfelen besloten we te rappelen, we hadden geen rugzak mee dus ook geen water, volgende keer dus een haulbag mee! We will come back!

Une Gueule du Diable, 6c

Une Gueule du Diable, 6c

In Chamonix stond Jasper ons op te wachten. De dag erna vertrokken we voor een lange instijg (van Cham tot Leschaux hut). Daar klommen we (Tim, Jasper en Maxime) op Les Petites Jorasses de “Anouk” (750m, ED-). Na heel wat verkeerd te hebben geklommen, beseffend in een veel te zware route te zitten, rappelden we schuin richting de juiste route. Na wat speed-climbing, geraakten we toch terug op schema! De volgende dag keerde ik terug richting Chamonix, om s’avonds de bus te nemen richting België. Tim en Jasper klommen de Contamine route ook op de Petites Jorasses (750m, TD+)!

Les Petites Jorasses, 750m

Les Petites Jorasses, 750m

Binnen enkele dagen zijn we al terug weg, nu met het volledige MC3 team, voor een 16-daagse stage!

Advertentie