Klimmen op Malta?

Op Malta, daar valt toch niks te klimmen! Dat was de stelling waar ik rotsvast van overtuigd was. Niks blijkt echter minder waar. Malta is een rotsklimparadijs, zo bleek wanneer ik de driehonderd pagina tellende topo als ontbijt voorgeschoteld kreeg. Er wordt zowel aan sportklimmen, deep water soloing als aan bouldering gedaan. Het enige jammere is dat er weinig of geen lange multi-pitchen zijn, maar dat maakt het ‘cleane’ karakter van het sportklimmen dan weer goed. ‘Clean’? Inderdaad! In Malta wordt er ethisch verantwoord omgegaan met bolting. De meeste sportklimroutes zijn zelf af te zekeren. Hierdoor wordt er op Malta ook gebruik gemaakt van de, voor mij, nog steeds onduidelijke Britse manier van quoteren.

Volgende week vertrek ik voor een weekje klimmen naar Malta. Ik ben benieuwd!

Een verslagje volgt zeker later!

Advertentie