Tags

, ,

De Sloveense topalpinist Tomasz Humar zit in een penibele situatie op de zuidwand van de 7227m hoge Langtang Lirung. Op 9 november heeft hij laatst contact gehad met een klimpartner in Slovenië, die op zijn/haar beurt de hulp inriep van het Alpine rescue center in Zermatt. Zij stuurde zo snel mogelijk een delegatie richting Nepal. Heb je connecties met  Nepalese authoriteiten kan je het team mischien helpen:

“Our biggest challenge will be to arrange the permit for our pilot to fly a Nepalese helicopter. Sadly it seems difficult to convince the local authorities that our pilots are very experienced ‘longline-pilots’ (we fly up to 8000 sling load operations a year -cargo and human up to a length of 600 ft. lines). We have the skills and the currency to perform such extreme rescue missions in high altitude. So please if anyone can help us to convince the Nepalese authorities, contact us. Please let us try to save Tomaz.”

De wand die Tomasz probeerde te beklimmen

De wand die Tomasz probeerde te beklimmen


Meer info op www.bergredding.nl

Advertentie