Tags

,

Sanne en Alain vlak voor de eerste afdaling

Het heeft wat gesneeuwd de afgelopen dagen en dat is een zeldzaamheid op Antarctica. Met het schip zijn ook mijn toerski’s aangekomen en A + B maakt dat ik vandaag, samen met mijn collega Alain Trullemans een wereldpremière heb kunnen realiseren. De eerste afdaling op ski’s van de westflank van Utsteinen 1563m.

Yahoo, de allereerste skirun op Antarctica!!!

Het verse poederlaagje zorgde voor voldoende skiplezier, op een helling van 40° die normaal erg ijzig is. Daarna hebben we nog een omschrijding van het massief gedaan en nog wat hellingen meegenomen. Al bij al een leuke afwisseling tussen het harde werk door. Morgen zijn we alweer terug naar de kust om nog een lading containers op te halen. En daar, speciaal voor Marijke, zie je deze leuke dieren.

De immer schattige pinguïns in Crown Bay

Het zal jullie misschien verbazen dat ik opeens wel berichtjes kan posten op de site. Dat komt omdat de grote baas A.H. met een hoop Japanners ergens in de blet zit en dat we zijn internet even kunnen misbruiken. Het zal helaas maar van korte duur zijn. Maar dan heb ik toch al wat beelden kunnen posten 😉

Sanne

De Antarctische uitgestrektheid, op toerski's

Advertentie