Tags

, , ,

Dinsdag was er een rustdag gepland, maar omdat rusten toch niet echt in ons bloed zit zijn we  toch nog redelijk fysiek bezig geweest. Marijke, Jonas, Maxime en Koen deden een toerskitochtje doorheen de vallei van Lillaz.  Nelson klom samen met Joris El Tutto Relativo, en Bram en Tim leefden zich wat uit op de drytoolroutes in Moline.

Jasper in één van de mixte lengtes ©Nelson

woensdag was het dan terug klimtijd. Marijke, Jonas, Bram, Nelson en Jasper deden de overvolle Cascate Di Lillaz , door vroeg op te staan konden ze wel als eerste aan de waterval beginnen, en lieten daarmee ongeveer 10 andere cordées  achter zich.

Nelson in Cascate di Lillaz

Marijke in Cascate di Lillaz

Joris, Maxime en Tim klommen de eerste mixte lengte van Inachavée Conception. De start was een pilaar van een 10-tal meter. Daarna ging het verder in iets minder moeilijk terrein, waarna de moeilijkheid van de eerste lengte aangevat kon worden, Een 10-tal meter zware mixte in overhang, en op het einde nog een stukje 90°ijs brengen je uiteindelijk naar de relais. De rest van de route is nog 5+ ijs, maar net toen we op het punt stonden om hieraan te beginnen… raasde er een enorme hoeveelheid stuifsneeuw over ons heen. Dan toch maar wijselijk  besloten om terug richting grond te keren. Een forse temperatuurstijging is hier waarschijnlijk de oorzaak van.

Tim in Inachevée Conception ©Joris

Maxime in Inachevée Conception ©Joris

Zowel de vallei van lillaz als die van Valnontey waren de dag nadien afgesloten omwille van sterk lawinegevaar.
We zijn dan maar met de hele bende richting het drytoolmassief in Moline gereden.

Tim in de mixte ©Nelson

lijst van de geklommen routes

Cascate di Lillaz II.3 220m Marijke, Jonas, Bram , Nelson en Jasper.
Inachevée Conception III 5+ M6 Maxime, Joris en Tim(slechts de eerste lengte geklommen omwille van
lawinegevaar in de resterende lengtes)
Candelabro Del Coyote III 4/4+ 150m Maxime, Joris en Tim
El Tutto Relativo II 5 150m Joris en Nelson.

Advertentie