Tags

, ,

Freeride @ Helbronner

Sinds afgelopen vrijdag ben ik met het werk op winter training in La Thuile, Italiaanse alpen. Normaal zijn de sneeuwcondities in dit jaargetijde allesbehalve winters en is het overal papsneeuw of betonharde firn. Maar een nog steeds aanhoudende winterprik zorgt nu al vijf dagen voor onafgebroken diepsneeuwplezier. Zaterdag poederen in het leuke en bosrijke domein van La Thuile, zondag na een dumpje van 30cm en een lawinegraad 4 van het zelfde, afgerond met een kleine skitour en maandag een topdag freeriden vanuit Helbronner. Dat is de lift die naar 3500m gaat aan de Italiaanse kant van de Mont blanc. Enkel de slechte zichtbaarheid maakt het allemaal wat moeilijker, maar wat een diepsneeuw!

Collega Didier Philippe in actie op glacier de la Toula

Sinds dinsdag is de rest van de groep aangekomen en heb ik al twee dagen skiles gegeven in La Thuile. Gisteren in strontweer, maar vandaag in heupdiepe poedersneeuw. En het houdt maar niet op met dumpen!
De komende twee dagen zou het mooi weer moeten zijn en we trekken het hooggebergte in. Met mijn ploegje zal dat naar de Viktor Emmanuele hut zijn om vrijdag de Gran Paradiso te doen. Als de condities het toelaten, beklimmen we de noordwand en skiën de normaalroute weer af. De sneeuw moet gewoonweg fantastisch zijn na 5 dagen dumpen…

Ciao, Sanne

Advertentie