“Aan het aanlopen via Wickwire shortcut met weinig zicht. Veel spaltenspringen en 60° afklimmen. Staan nu met tent in rimaye. Morgen zijn we weg.”

Het laatste smsje dat we ontvingen uit Alaska belooft veel goeds. Het slechte weer is wat aan het omslagen. Zo liggen de temperaturen volgens meteoexploration rond de -7, al veel aangenamer als de -25° van de vorige weken. De beloofde 30cm sneeuw die van maandag op dinsdag zou vallen is nu ook al teruggeschroefd naar 8 en ook de wind blijft stabiel aan 20 à 30km/u blazen. Hopelijk snel meer nieuws, maar het lijkt alsof ze toch nog wat technische klimmeters aan hun palmares gaan mogen toevoegen.

Op de site van wildsnow (Amerikaanse top-tourskiwebsite) las ik dat er gisteren een serieuze lawine richting het 14000voetkamp naar beneden kwam van de westrib. Of Sam en Joris er toen aanwezig waren weet ik nog niet, in ieder geval stopte ze op tijd voor het kamp te bereiken…

Iemand riep 'ruuuuun' door het hele kamp en dit is het resultaat. (c) Wildsnow

De 2 Nederlanders Jeroen Van Dijck en Wouter Vels keren binnenkort weer terug. Zij hebben beide ook op de top gestaan maar niet via de Cassin-ridge, hun oorspronkelijke doel. Hun verhalen kan je op deze website volgen. Veilig thuis jongens en proficiat!

Advertentie