Tags

, , , ,

De expeditie van de 3de Mount Coach groep was afgelast maar zij waren niet de enige die met een plan zaten. Stijn Dekeyser (MC1 ) en Blommy planden eveneens een expeditie naar Tadzjikistan, dit voor de beklimming van Pik Communism (7495m ) die tegenwoordig Pik Somoni heet.

Pik Communism gezien van het basis kamp, de Borodkin rib loopt rechts naar het pamir plateau

Ze zijn 2 weken geleden vertrokken en maken goede vorderingen. Door slecht weer en grote sneeuwval zaten ze lange tijd in kamp 1 (5300m). Met beter weer hebben ze een materiaalcache 500m hogerop gemaakt maar door de verse sneeuw werd dit een 5uur durende ploetertocht. Uiteindelijk zijn ze goed geacclimatiseerd naar Kamp 2 getrokken. Dit kamp ligt op het Pamir plateau, een enorme vlakte op 6000 meter. Om hier te geraken moesten ze over een voortop van 6200m. Nu is het slecht weer, Stijn en Blommy zijn alleen in kamp 2 met een etensvoorraad voor een week. De komende dagen zal het weer beteren.

Pik Communism, De rechtse route (NR1, De borodkin Rib ) is de de route die Stijn en Blommy nemen

Je hoort ons nog…

Advertentie