In plaats van het ene familiefeest naar het andere te hossen leek het me intressanter om tussen kerst en nieuw naar de Alpen te verhuizen voor enkele dagen. Berichten van goede sneeuw en een stabiel hogedrukgebied boven de Franse Zuidalpen maakte onze keuze deze keer makkelijk. Jonas en Koen hadden al 2 superdagen in de regio, dus het skigebied van Puy-Saint-Vincent werd ons eerste actieterrein.

Na enkele dagen na de laatste dump nog heerlijke sneeuw te vinden in het skigebied werd het tijd om het wat verderop te gaan zoeken. Rogier Van Rijn en zijn vrouw Sandra namen Jonas, Ingeborg en mij op sleeptouw naar de Col d’Isoard, waar de Arpelin op ons lag te wachten.

 

Ingeborg & Yannick richting top van de Arpelin (c) Rogier Van Rijn

Sandra Prat tijdens de afdaling van de Arpelin (c) Rogier Van Rijn

Yannick tijdens de afdaling van de Arpelin (c) Rogier Van Rijn

Na die prachtige dag kregen we van Rogier als tip ‘La Blanche’ mee. Volgens hem een van de leukste skibergen van de vallei. 700hm naar boven om er vervolgens 1600 naar beneden te knallen! De sneeuw en de meteo waren ons nog altijd gunstig gezind en zo werd onze laatste dag er nog maar eentje om te onthouden!

 

panoramaatje (c) Yannick de Bièvre

happy faces (c) Yannick de Bièvre

Deze slideshow vereist JavaScript.

Meerdere foto’s en korte verslagjes vind je ook op Rogiers blog, die van Sandra en hier.

Advertentie