Tags

,

Op geologische ontdekkingsreis

Morgenochtend, 29 december 2010, vertrek ik op een nieuwe expeditie. Met een team van 4 wetenschappers (2 Belgen en 2 Japanners) ga ik voor een maand naar het Nansen Ice Field. Dat ligt op 3000m hoogte, ergens tussen hier en de zuidpool, een dikke 130km rijden met een licht konvooi over de Gunnestadbreen en al zijn crevassen. Op het ijsplateau is het ijskoud en er is een eeuwige koude wind. De voorbereidingen van de afgelopen dagen waren dan ook vooral gericht op het samenstellen van een efficiënt en windbestendig, maar mobiel kamp.

Een gemummificeerde husky, die hier al zo'n 50 jaar moet liggen.

Een maand op het ijsplateau betekent geen internet en dus geen nieuws. Ongetwijfeld zorgen de MCers voor allerlei spannende verhalen en knappe foto’s van hun winteractiviteiten. Ik zal pas weer online zijn tegen 25 januari. Ik wil iedereen alvast bedanken voor alle reacties en kerst- en nieuwjaarswensen. Aan allen, een geweldig 2011!

Beste wensen van op deze bijzondere plaats op aarde! Sanne

Advertentie