Tags

, , , , , ,

Tussen kerst en nieuw en moest ik toezien hoe er stilaan een hoogdrukgebied boven de alpen werd opgebouwd. Gelukkig kon ik “net” na nieuwjaar toch vertrekken om Jonas in Chamonix te vergezellen.

Links Frendo-Ravanel, Rechts Claire Chazal, © 2010 Sam Van Brempt

Eerst werd ons nog 3 dagen goed weer gegeven, jammer genoeg kwam er een stevige wind op en was uiteindelijk enkel maandag perfect. Toch hebben we 2 mooie goulotten op de Grands-Montets Graat kunnen klimmen; Frendo- Ravanel, 500m II5 en Claire Chazal, 500m II4.

Beide routes lagen behoorlijk dun, Enkele lengtes van Claire Chazal lagen zelfs eerder droog, na enkele drytoolpogingen zijn we dan maar teruggekeerd. Jammer genoeg kregen we beneden te horen dat deze droge lengtes langs rechts te omzeilen zijn.

Advertentie