Tags

, , , , ,

Een tijdje geleden trokken Bram, Marijke en ik (Yannick) richting Duitsland om een -voor ons- nieuw klimgebied te gaan ontdekken: Pfalz. Op slechts 4u rijden zonder péage van Gent bleek het meer dan een meevaller te zijn! In een gebied van zo een 30 vierkante kilometer liggen er honderden zandsteenrotsen en torens verstopt.
Er is een enorme variantie aan klimstijlen, van barsten tot slopers en van kleine kiezeltjes tot bakken sleuren in overghang. Dit alles op een rots die in het begin altijd een beetje ‘vuil’ lijkt (door het zand), maar na een tijdje krijg je gelukkig meer en meer vertrouwen. De behaking is nogal ouderwets met een soort ringen. De nieuwere routes zijn wel voorzien van normale boorhaken. Erg leuk vind ik dat je in veel routes zelf nog wat moet bijplaatsen (nuts en friends). Waar er een mooie barst loopt of een zandloper is hebben de equipeerders bewust geen haken geplaatst. Wij beleefden er in ieder geval 3 prachtige dagen en komen zeker terug!

Meer praktische info vind je in dit goede artikel op de site van Belclimb.

Bram op finesse (c) YdB

 

Marijke op één van de vele leuke torens (c) YdB

 

Bram op een zee van zandsteen (c) YdB

 

Dülferen, het zal nooit mijn ding worden vrees ik (c) Marijke De Coninck

 

Bram daarintegen scheen er weinig last van te hebben... (c) YdB

 

En eentje met tegenlicht om het af te leren (c) YdB

Advertentie