Tags

, , ,

Mijn job brengt me voor de komende 4 weken naar het hart van de Spaanse Pyreneeën. Thomas Cook, een grote Belgische touroperator ging een samenwerking aan met mijn werkgever (The Outsider) om gedurende 2 maanden een buitensportpakket aan te bieden aan hun klanten. Zodoende ben ik nu al een week in Vaqueira-Beret, een beetje een kunstmatig skidorp, om de mogelijkheden uit te pluizen en te optimaliseren. Ondanks de vele hotels en weinig sfeer in het dorpje waar ik verblijf is het Val d’Aran wel een leuke ontdekking. Een mengelmoes van Frans en Spaanse cultuur met een sterk historisch karakter. Alle kleine bergdorpjes zijn hier nog volledig in gekapte steen gebouwd, wat best idyllisch is. We zitten hier ook geplet tussen 2 natuurgebieden, dus aan marmotten, gieren en gentianen geen gebrek!

De vorige week hebben we al enkele leuke canyons ontdekt die zeker met klanten te doen zijn. Het was een leuke (her)ontdekking van de sport, en ik vermoed dat ik e komende weken nog wel een paar keer op verkenning ga gaan 🙂 We hebben ook een 2 daagse bergtocht in elkaar geknutseld, alleen was het plan om alles wel snel even op een dag te lopen misschien niet zo verstandig. Na 2 keer steenmannen naar een foute col te volgen had ik het wel gehad met onze kaart waarvan de schaal toch te groot was… Enfin, het was wel prachtig en die 1900hm bekijken we dan maar als een training. Geen hardcore klimmen so far, maar ik geniet wel van wat op verkenning te gaan in een streek die mij absoluut onbekend was.

Lang leve kalksteen 🙂 "Viu de Llevata', Spanje

 

Tobogan time

 

*Plons*

 

Jump...

 

Lang geleden dat ik dit nog iets te zien kreeg, meestal is het bevroren als ik in de bergen ben..

 

De Restanca hut aan het vechten tegen de inversie

 

Op terugweg van de 'Montarto', de volle 2833m

Advertentie