Tags

, , , ,

Omdat er op de campsite geen douches zijn moesten we op zoek gaan naar een alternatief. De Klahanie camping op een halve kilometer stappen leek ons wel te bevallen. Om de kans om gepakt te worden zo klein mogelijk te houden besloten we ons s’avonds rond een uur of 11 de camping binnen te sluipen. In de veronderstelling dat niemand ons gezien had begonnen we aan een grondige wasbeurt. De zalige douche begon leuk, tot er opeens het mens van de camping kwam binnengestormd. Ze trok de douchegordijnen open, en ze smeet ons(in onze blote flikker) en onze kleren buiten. Daar stonden we dan, in het midden van de camping, poedelnaakt. “Now you have to deal with it” zij ze nog. Op het moment zelf even een rare situatie, maar nadien konden we er wel enorm hard om lachen.

Sam on the left crack of the split pillars

 

Tim In the Slpit Pillars

Yeah dude!!!!

 

Sam in de derde lengte van Grandwall

Na enkele dagen regen werd het een week geleden eindelijk goed weer, dus het was hoog tijd om de chief tot boven te klimmen. We klommen eerst de grandwall. Dit is echt een prachtige klassieker met 2 memorabele lengtes : the split pillars en the sword. The grandwall stopt ergens halverwege the chief, maar wij wouden tot boven geraken, dus besloten we om er de Roman Chimneys nog aan te breien. Al bleek dat niet echt het beste idee te zijn, hoe verder we kwamen in de Roman Chimneys, hoe meer mos en hoe natter het werd. Dan maar afgedaald en de maagjes nog eens goed opgevuld.

The grandwall ging redelijk vlot, dus zochten we naar iets moeilijker. Freeway is een logische lijn op de tantalus wall met zowat constant klimmen rond de 11.a en af een toe eens een 11.b en 11.c. Weeral een prachtige lijn met vooral veel laybacking en 2 lengtes van 50 meter. We klommen nog tal van andere routes, de ene al wat mossiger dan de andere maar telkens avontuurlijk en spannend en daarvoor zijn we gekomen!!!

Sam in een van de zalige 50m lengtes van Freeway

Sam In de 2de lengte van een onbekende route( de 3de lengte was overhangend, handcracks, maar ook mossig met veel losse stenen en dat deed ons terugkeren

Op het einde van de week hebben we onze auto. Het is een volvo van bijna 20 jaar oud, die we gaan overkopen van een australiër.  Omdat ik tot hiertoe vooral een liftend bestaan heb gehad is dit voor mij een hele stap voorwaarts:)

Oww Yeahh Sam en Tim Cruising Canada and Amerika!!!!

Advertentie