Tags

, , , , , ,

De Jorasses na een onweer

Ik (Sam ) zit al een week in Chamonix maar dit is pas de eerste keer dat ik iets op de blog krijg. Het is al een drukke week geweest, succesvol is een ander verhaal… In mijn achterhoofd dwaalt er altijd een gedachte rond; als je je vakantie geheel vrij kan plannen, dan ga je toch niet klimmen in de zomermaanden? Veel volk, volgeboekte campings, betalen voor hutten, namiddagonweders, … en dan zal ik nog maar zwijgen van wat ik allemaal van feesten en festivals in België mis. Aiaiaiai!

Nelson in Pont des Soupirs

Nelson in Pont des Soupirs

Maar omdat ik het moeilijk kan verdragen dat anderen in de bergen zitten, of eerder gezegd ik schrik heb een mooie route te missen ben ik begin Juli met Jonas naar de alpen vertrokken. Toegeven, spijt heb ik er niet van, toch zijn we aan het wachten op enkele dagen stabiel weer voor iets groots…

BBQ met Jonas, Nelson en Nicolas

Wat doen we in afwachting… Instijgen, met Nelson Pont des Soupirs klimmen, afdalen, terug instijgen, onweders uitzitten, een korte beklimming door de zuidwand van de Moine, een onweder uitzitten, niets kunnen klimmen, terug afdalen, de zelfde dag terug instijgen, kort na het vertrek terugkeren door een regenbui, afdalen, een uur later terug naar boven, met Tim Vanhoutteghem de Comsiquesgraat klimmen, terug afdalen, sporklimmen aan Les Gaillands, en natuurlijk veel chitchat met enkele nieuwe vrienden!

Jonas en Sam op de top van de Moine

Toch, misschien hebben we de komende dagen geluk! Hier alvast enkele foto’s van afgelopen week…

Nelson in Pont des Soupirs

Advertentie