Tags

, , ,

Zoals vorig weekend al duidelijk, zaten we al een kleine week in Chamonix. Desondanks dat de dagen best druk waren konden we niets klimmen waar we zelf echt tevreden om waren. Natuurlijk, 2 opgewekte gezichten toen bleek dat er anderhalve dag stabiel weer aankwam. Snel werden de plannen gemaakt en de rugzak gepakt.
Zondagavond werden we nog verrast door een sneeuwstorm waardoor we ons originele doel wijzigen en kiezen om de volgende dag de Kuffergraat op Mont Maudit te klimmen.
Om 2 uur ‘s nachts verlaten we onze tent onderaan de Cosmiqueshut. De gletsjer is goed aangevroren en dankzij de cordées die de vorige dag reeds naar het fourche bivak vertrokken waren hebben we een duidelijk spoor.

Om 2 uur ' s nachts op de Valle Blanche, de eerste cordées vertrekken naar Mont Blanc

Een 3 uur later staan we aan het begin van de graat, er zit nog 2 man voor ons maar deze kunnen we bij de eerste rotsen inhalen, voor de rest van de dag komen we niemand meer tegen en het gaat goed, verbazend goed zelfs! Tegen 9 uur ’s morgens, na een 4 uur klimmen staan we op de top van Mont Maudit. Het ging snel, er lag geen spoor maar de sneeuw was compact genoeg en de route wijst zichzelf uit…
Maar vooral heb ik enkele mooie foto’s kunnen schieten!

Met het eerste licht staan we op het begin van de graat

Zonsopgang, met achteraan in de wolken Grand Jorasses

Jonas op de corniche voor Pointe de l'Androsace, Rechts ligt Pillier d'angle

Jonas met achter hem Pointe de l'Androsace

Het laatste stuk rotsgraat met de integrale peutery op de achterrgrond

Jonas op het zadel van Mont Maudit, de Kuffner duikt achter hem naar beneden

Advertentie