Tags

, , , , , , , ,

Yannick en Tim onderaan in Les Droites

Bij de start van de herfstvakantie met de wagen op reis vertrekken is niet zo’n goed idee. Maar alle drie (Tim Vanhoutteghem, Yannick de Bièvre en ik , Sam Van Brempt ) stonden we te springen om nog eens iets alpien te doen.

Na een nacht met weinig slaap zochten we ons boeltje bijeen en maakten we ons klaar voor de instijg richting Les Droites. Als de Grand Montets lift draait kan je comfortabel slapen in het liftstation. De volgende dag moet je een uurtje lopen tot aan de voet van de wand. Helaas was dit niet het geval, waardoor we na een 5 uur durende wandeling pas op de gletsjer stonden. Dan nog steeds 2 uur verwijderd van de route! Na een 2 de korte oncomfortabele nacht stonden we om 3uur ‘s nachts vertrekkensklaar.

Yannick in het middelste ijsveld

Een duidelijk spoor en een trein lichtjes voor ons (als de Ginat goed ligt kan je zeker 10 man verwachten ) bracht ons behoorlijk snel bij de rimaye. Even moesten we tussen de cordées laveren maar eens aan de Messner ramp waren we er gelukkig van verlost. De Colton Brooks lag redelijk goed en deze wouden we wel eens klimmen. 3 serieuze lengtes bracht ons in het middelste sneeuwveld.

 

Tim klimt de traverse

Door ons slaaptekort, geen acclimatisatie, en oponthoud van een cordée voor ons vorderden we net te traag. Na de traverse, hebben we maar wijselijk besloten terug te keren. Weer een 700m lange rappelervaring rijker. Toen we om 8uur ‘s avonds de lichtjes op de topgraat zagen wisten we dat we een juiste keuze gemaakt hadden!

Wassen in Les Bois

Profit Perroux III 4 M5

Een rustdag later kriebelt het nog steeds. Het is de laatste dag dat de Aiguille du Midi lift draait en met het winterseizoen in aantocht wilt Yannick de rappels van “la passerelle” wel eens verkennen. We koppelen dit aan een mooie klim op de cosmiquesgraat via Profit Perroux met een alternatieve mixte uitklim!

Hier enkele foto’s:

Tim rappelt in het Cunningham Couloir

Yannick in de 2de lengte van Profit Perroux

Sam en Tim in de 2de lengte

Tim eveneens in de 2de lengte

Sam klimt de variant, de echte route loopt langs rechts

Yannick in de laatste lengte

De uitklim via de Cosmiquesgraat

 

On Sunday 30/10 we did an attempt on the Colton Brooks. Conditions weren’t perfect but the route was OK. Due to fatigue we abseiled down after the traverse. Tuesday 01/11 we climbed Profit Perroux on the Cosmiques ridge which was in good condition.

Advertentie