Tags

, , , , ,

Ondertussen heb ik(Tim De Dobbeleer) de winter in de Alpen even achter mij gelaten. Het was hoog tijd om wat vitamine D te gaan sprokkelen. En nergens is die zo talrijk als hier in Spanje. Ik heb hier afgesproken met Pieterjan De Roo, hij woont ondertussen al meer dan 5 jaar in Barcelona en kent de omgeving van Catalunya en Aragon als geen ander. Een sportklimstop van 3 dagen in Siurana en Margalef was nodig om de overgang van ijs naar Multipitch rots iets minder abrupt te laten verlopen.  Naast sportklimmen was Siurana ook de perfecte plek om climbing celebreties te spotten, en dan vooral vrouwen….Alizée dufraisse, Sacha Digulian, Nina Caprez allemaal waren ze op de secteur El Pati harde routes aan het knallen en dat zorgde voor spektakel.

Los Mallos de Riglos

Onze eerste Multipitch-stop is hier, in Riglos. Mijn Blaasontsteking waar ik al 3 dagen last van had bereikte gisteren zijn hoogtepunt met spasmen in de urineleider:)….maar bon met de nodige pillen zijn die problemen nu eindelijk van de baan. We klommen 2 routes : El Tucan Ausente(7a+ 300m) en een combinatie van Supercrack en zulu demente(7b 300m) Veel valt er over de stijl in Riglos niet te zeggen. Lange lengtes, bakken en redelijk overhangend, ambiance verzekerd!!!!

Pieterjan in de Zulu Demente

One arm pullup, het kan... in Riglos

Tim in El Tuca Ausente

En genieten...

Nu op naar de volgende bestemming : Montrebei.

 

 

Advertentie