Tags

, , , ,

Na Mallos de Riglos reden we door naar Villanova de mèia. We hadden er een prachtige campingplek gevonden en er waren net snoeiwerken geweest. Hout genoeg dus voor een stevig vuurtje!Net toen we goed warm kregen zagen we enkele zwaailichtjes in de verte…. de brandweer arriveerde en blijkbaar heeft het hier al meer dan 2 maand niet geregend en is vuur maken verboden. Onze inferno was snel geblust en daar zaten we dan weer in de koude.
We hadden Villanova uitgekozen omdat we in de topo een route hadden gevonden van 6 lengtes die ons wel aansprak, en het was op weg naar Montrebei. Face terminal(7b, 250m). Mooi klimmen, en vooral de  2de 7a+ lengte was met zijn platte grepen enorm verzurend.

De dag erna reden we door naar Montrebei. Het avontuur begon al met de 5 km lange grindweg ernaartoe. Af en toe kwam de weg net iets te dicht tegen de auto en raakten we het Chassis. Maar uiteindelijk geraakten we op de parking zonder problemen. Wat een prachtige plek : totale rust, sympathieke klimmers en massa’s gieren die langs de rotsen vliegen.

De campingplek en de 400m hoge wand

De eerste dag klommen we Globeros en Alaska(250m, 7a+). De prachtige kalkrotsen zitten vol met kleine barstjes en dat maakt het mogelijk om friends en klemblokken te steken. Boorhaken worden vaak alleen maar geplaatst op de plaats waar het nodig is en dat maakt het klimmen alleen maar interessanter.

Tim in de 2de lengte van Globeros

Ambiance, ambiance!!!

6b killer pitch

In globeros en Alaska stonden er nog relatief veel haken en 1 set cams volstond. Dat was lichtjes anders in de route die we de dag erop deden : Increduls(400m, 7a+). Met een gordel vol artillerie(2 sets cams en klemblokken waren we nu iets zwaarder. De eerste lengtes was een beetje over losse rots en het was moeilijk om het juiste routeverloop te vinden. Eens daar voorbij waren we klaar om de headwall aan te vallen. De prachtige lengtes volgden elkaar op met als hoogtepunt een luchtige traversée ergens in het midden van de route en een 7a+ vingerbarst op het einde.

Pieterjan in de traversée

Mooie 6a lengte voor Pieterjan

Montrebei is echt een aanrader, niet alleen de routes zijn knap, maar ook de omgeving, de klimmers en de gieren maken het tot een plek waar ik zeker nog ga terugkeren.

Advertentie