Tags

, ,

Afgelopen jaar, april 2011 ben ik (Maxime) samen met Tom Van Mieghem gaan multi-pitch klimmen in Taghia (Marokko). De rots, de natuur, de cultuur en bevolking trokken mij zo sterk aan dat ik er wou terugkeren en liefst snel. Afgelopen 2 weken ben ik samen met Matthias Faes teruggekeerd naar Taghia. Ook Erik Adriaenssens, Géza Toth en Sara Barbier vervoegde ons voor een avontuurlijke reis naar het Atlas gebergte.

Matti volgt in "Au nom de la Réforme" ED- 300m 6c (6b oblig)

De reis was best “bewogen” te noemen. We hebben heel veel leuke momenten meegemaakt tijdens het reizen in de bus, in de donkere gîte van Saïd, op de rotsen die zo ruw blijven en de prachtige bewegingen van het technisch klimmen. Jammer genoeg hebben we ook tegenslagen gekend zoals aanhoudend slecht weer, het Duits team bijstaan bij het verlies van hun vriend, stress om bagage en bijna de terugvlucht missen door de krukken van Erik!

Voor mij was de reis fantastisch, ondanks we gehoopt hadden meer te kunnen klimmen. Een uitgebreid verslag volgt later maar eerst enkele foto’s.

Taghia Base-camp

Matti in "Susurro Berber" ED+ 300m 7b+ (6c oblig)

Matti klimt hoog in "Rivières Pourpres" ABO 500m 7c (7a oblig)

Marokko: veel kleuren, geuren en chaos !

Approche'n... Taghia-style

Maxime klimt voorzichtig in de 9de lengte van "Rivières Pourpres" (7a+)

Advertentie