Tags

, , ,

Even wat random nieuwtjes om de lente door te komen:

1. Dit is het antwoord op de vraag: “Jij bent toch een klimmer? Nooit aan gedacht om de Everest te beklimmen?”

File op Everest afgelopen weekend (c) Outside magazine

Dit jaar stierven er helaas al 9 mensen op Everest. Slechts 1 commerciele expeditie -onder leiding van Russell Brice- is volledig afgelast. Volgens hem waren de condities dit jaar te slecht en te gevaarlijk. Hij zal zich de beslissing om 60(!) mensen van de berg te halen niet beklagen…
Meer info hier.

2. Nieuw onderzoek waaruit blijkt dat Ibuprofen een gunstig effect heeft op hoogteziekte? check even deze link.

3. De nieuwe teaser van Candide Thovex’ filmpproject ‘Few Words’. Een van de meest getalenteerde skiers op de planeet verdween voor 2 jaar van de radar, nu weten we waarom. Verwacht je dit najaar aan een film die de huidige standaarden gaat verleggen…

 

4. Riders are awsome!

 

5. Al wie ik volgende winter met volgend apparaat zie, stamp ik persoonlijk van zijn ski’s, je bent maar beter gewaarschuwd…

Het meest gevaarlijke ‘veiligheidstoestel’ ooit…

Het bertreft een soort lawinebieper waarmee je enkel kan worden gevonden, maar zelf niemand mee kan zoeken. Do I need to say more?!? Ik ga er niet meer reclame voor maken, het is al erg genoeg dat het is uitgevonden…

Advertentie