Tags

, , , , ,

Om van Ordesa naar de Verdon te rijden moesten we de pyreneën helemaal doorkruisen. Net op de grens tussen Frankrijk en Spanje ligt het 2 straten grote El Portalet. Van daaruit kan je een massief stuk graniet zien :Pic du Midi d’Osseau . Een wand vol met barsten! Een reden te meer voor ons om er eens te stoppen. We klommen de Sud-est direct: met 6c als zwaarste lengte is dit de moeilijkste route op de wand.

Pic Du midi d’osseau

Het was een leuk avontuur door barsten over dallen, met af een toe spannende passages en niet altijd even gemakkelijk om de juiste weg naar boven te vinden. De 6c en ook de 6b+ lengte voelden vrij zwaar aan, maar dat had misschien te maken met het feit dat we beiden een rugzakje aanhadden. Na 14 lengtes leuk klimmen waren we boven.

Pieterjan in een mooie 6b+ lengte

Kickstarting the day met een harde 6b+

Voor de afdaling was al meteen duidelijk dat het tricky ging worden. Traverseren op lossen brol met 500m lucht onder de voetjes is is niet echt rustgevend. Gelukkig kwamen we er weer veilig vanaf en konden we beneden aan de hut nog voor het donker genieten van een zwemmeke in het meer.

sunrise

Het gebied is zeker aan te raden. Er zijn wel niet bijster veel routes op de wand, dus na 1 of 2 dagen heb je het daar wel gezien. Een ideale vakantiebestemming voor een week is het niet,  een plek om eens te stoppen als je op doorreis bent zeker wel!

Advertentie