Tags

, , , , ,

Een drukke week voor onze Mount Coachers in Kirgizië.

Het goede weer hield aan en al snel werden de zakken voor de eerste beklimming gemaakt. Opwarmen deden ze op Little Asan. Een 500 meter lange mogelijk nieuwe route met moeilijkheden tot 6a. Ze klommen in 2 teams waarvan één de top niet gehaald heeft.

Enkele dagen later deden ze een poging op Yellow Wall. Terug opgesplitst in 2 teams, 2 verschillende routes. “Everything is Normal” 6bA2 en de “Diagonal” 6b. Maar beide teams zijn in de route moeten terugkeren.

Hier een verslag van enkele Amerikanen die de Vallei in 2004 hebben bezocht.

Yellow Wall met de diagonal

Volgens de weerberichten bleef het weer perfect. Dus maakten ze zich klaar voor Mt Asan zelf. Een serieuze beklimming waar ze tot 5 dagen met bezig konden zijn. Logistiek werd alles in orde gebracht en verhuisden ze al het nodige naar de voet van de wand maar dan kwam er een einde aan de periode van goed weer.

Momenteel zit iedereen in BaseCamp, de sfeer is goed en tussen wisselend weer is het wachten op de volgende periode van zon.

Zij die op zoek zijn naar het Satphone nummer? Stuur een mailtje naar samvanbrempt@hotmail.com

Advertentie