Tags

, , ,

Eind vorige week, in een 3 dagen rondtrip, klom het gehele MC4 team onder leiding van Sanne en An de Alperin Route op Asan, een van de grotere wanden in de Karavshin Vallei. Deze 800m lange route met moeilijkheden tot 6c+ loopt doorheen de noordwestwand van deze berg.

Ze hebben gebruikt gemaakt van een portaledge-kamp, 2/3de in de wand, van waaruit ze de 2de dag doorklommen naar de topgraat en een uurtje later de echte top bereikten. Die zelfde avond zijn ze nog terug afgedaald tot het kamp waar ze overnachten om de 3de dag het laatste gedeelte af te dalen.

Het was prachtig barstklimmen, ze hebben alles kunnen vrijklimmen en hebben in de lijn van beklimming een afdaalroute geëquipeerd.

De Karavshin Vallei met Asan links.

Gelijk met de terugkomst in basecamp sloeg het weer om maar met enkele dagen rust gepland is dat geen erg. Ze hebben nog 2 weken en hoewel ze met deze beklimming toch al tevreden huiswaarts mogen keren kijken ze uit naar het volgende doel…

Advertentie