Tags

, , , , , , , , , , , ,

Franks demonstreert even de 'fluffyness' van de sneeuw

Dit komt nog, laat ons beginnen bij het begin:

Hoe de Alpen toch steeds voor verassingen kunnen zorgen! Terwijl het in Oostenrijk aardig aan het föhnen was met temperaturen tot 15 graden in de dalen kwamen Jasper en ik in een witte wereld terecht. Eerste kerstdag bleek de ideale dag om richting het Zwitsere Airolo te vertrekken. Niemand op de baan en bij het uitkomen van de Gothard tunnel lag er zowaar 40cm sneeuw in het dal!

IMG_1322

26 graden in de tunnel…

IMG_1324

…en 2 km verder kom je hier terecht!

Toch maar liever binnen slapen..

Het sneeuwde zelf zo hard dat parkeren geen sinecure was. Gelukkig vonden we een ondergrondse parking waar we nog enkele uren konden slapen.’s Morgens was het een leuk weerzien met een pak MC’ers. Tim en Nelson waren van de partij, Bram en Marijke waren ook in de buurt en Jasper en ik vonden onderdak in de mobilhome van Frank.
De eerste dag viel de beloofde opening van Airolo niet in het water, maar in de sneeuw. Quasi 80cm natte sneeuw, wind en warmte zorgden ervoor dat het lawinegevaar spontaan naar 5 schoot. Even via de piste naar het tussenstation vellen was dus onze enige optie.

Ready, set, go!

Ready, set, go!

Klimmer / snowboarder / freestyler Bram

Klimmer / snowboarder / freestyler Bram

En bijna, bijna ook skiër ;-)

En bijna, bijna ook skiër 😉

Wat doe je als de sneeuw te zwaar is? Juist ja...

Wat doe je als de sneeuw te zwaar is? Juist ja…

Gelukkig straalde de sneeuw uit, kregen we nog een nieuwe lading sneeuw te verwerken en was het hoog tijd om alle registers open te trekken. Eerst in het skigebied van Andermatt zelf:

IMG_3028

Frank’s eerste sporen op de Gemmstock

IMG_1375

Richting het Felsental

En de dag nadien ook tijdens een fantastische toertocht boven het station van de Oberalppass. Dit was zo één van die memorabele dagen: droomsneeuw, zon, geen wind en nog minder concurrentie. De hele berg was voor ons alleen. Hier alvast enkele plaatjes om mee te genieten:

IMG_3029-Edit

IMG_3051-Edit

IMG_3058-Edit

IMG_3062

IMG_3071

IMG_3087

IMG_3096

IMG_3108Bedankt aan iedereen voor de leuke trip! En zoals steeds ook bedankt aan volgende fantastische winkels en merken:

supportyannick

Advertentie