Tags

, , , , , , , , , , ,

De tourski stage van Mount coach 5 komt eraan. Met de intersemestriele week zag Sanne de kans om onze skitechniek nog wat bij te schaven. Van de partij waren Denis, Sebastiaan, Friedemann, Lander (MC4) en ik. Gite le rocher in La grave was onze uitvalsbasis van waaruit we naar verschillende skigebieden trokken.

Le Chazelet is een piepklein skigebied waar zelf de RFID skipas nog niet uitgevonden is. Mede door het beperkte aanbod van pistes en de ouderwetse infrastructuur was dit skigebied zo goed als verlaten. Ideaal dus om de skitechniek wat bij te schaven en de skis te testen. Voor Sanne resulteerde dat in een gebroken ski, voor anderen in een gebroken ego. Vooral ikzelf heb genoeg sneeuw gefret op de eerste overmoedige pogingen naast de piste.

Later op de week testten we ook de flanken van Serre Chevalier en La Grave. ’s Avonds afgewisseld door lawinekunde lessen van Sanne en uiteraard waren we niet vies van een aperitief. De hele week wachtte iedereen in spanning af tot wanneer het eens deftig zou beginnen dumpen en op de vierde dag was het prijs. Van ’s Ochtends was het al bewolkt, we trokken naar les Deux alpes waar de zichtbaarheid er niet beter op werd en sterke wind met de nodige neerslag begonnen op te komen. Slechts weinig liften waren geopend en tijdens onze zoektocht naar skigelegenheid werden we geteisterd door koude wind en messcherpe ijskristallen die in ons gezicht sloegen. We kennen het allemaal wel. Plezant skiën was het niet maar iedereen keek al uit naar de volgende dag. Grand beau en een vers pak sneeuw. Gedurende de dag bleef het sneeuwtapijt aandikken en op de 5e dag was het eindelijk prijs: POWPOW. Al vroeg begonnen we aan te schuiven aan de Skilift van La grave en het was nodig. We waren niet de enige die onbeskiede hellingen wilden claimen. Toch slaagden we erin om onze handtekening op een paar hellingen te plaatsen wat soms wel fotogenieke beelden opleverde:

couloir Dérobé 2 couloir Dérobé 3,5 couloir Dérobé 4 crash Denis follow the leader Friedel IMG_0077 Lander the coach virgin slope

Advertentie