Tags

, ,

Twee keer rond de basis gevlogen, thank you ALCI!

Afgelopen zondag met prachtig weer vertrokken met de DC3 en vlot onze aansluiting in Novo gehaald, met de Iljoesjin terug naar Kaapstad. De vlucht met de DC3 was memorabel, de piloten van ALCI waren goedgezind en deden twee rondjes over de basis, alvorens naar Novo te vliegen. Ook onderweg prachtig zicht op de bergen en zelfs de granieten spires van Ulvetanna en Holvetanna gezien. Ene Sam Baugey, die we al op Khan Tengri ontmoet hadden, zat met een hoop haulbags op de Iljoesjin. Benieuwd wat die daar uitgespookt heeft.

Eindeloos veel prachtige granieten spires in Queen Maud Land

Na een rare nachtvlucht met de Iljoesjin, maandagochtend geland in Kaapstad. Van -20°C naar +30°C. En dan een vreemde wereld om terug aan te wennen; files, lawaai, gsm’s, mensen en drukte, betalen voor alles wat je doet, de wc doorspoelen na gebruik… en regen. Het was tot gisteren namelijk niet al te best weer.

Kaapse wolken

Eergisteren een auto gehuurd en naar Kaap de Goede Hoop gereden. Was een winderige maar leuke uitstap, zee en groen. De krachtige wind zorgde voor goed surfweer. Ik geloof dat Yannick daar ook een adept van is. Zelf heb ik mijn jonge jaren nog gewindsurft. Maar sinds ik het klimmen ontdekt heb…

Windsurfers aan de Kaap

Ja, klimmen is toch meer mijn ding. Gisteren was het dan zover, een onverwachte dag met mooi weer, maakte het mogelijk om de Tafelberg nog eens te beklimmen. Eerst twee uur omhoog stappen, windstil en bloedheet, recht onder de kabelbaan… maar dan gelukkig in een fris windje en deels in de schaduw een prachtige multipitch geklommen, Jacob’s Ladder.

In de luchtige traverse van Jakob's Ladder

Tafelberg is ongerept klimgebied, in die zin dat er absoluut geen uitrusting aanwezig is, alles is puur natuur op friends en klemblokken. Die heb ik gelukkig mee, alleen voelt het wat raar zonder helm, die heb ik niet mee. Na 5 touwlengtes van uitzonderlijk knappe zandsteen, op de top van de tafel, waar we nog kunnen genieten van een pint en een zonsondergang om u tegen te zeggen, boven de wolken.

Tafelblad

Morgen thuis!!! Anneke, ik kijk er naar uit je te zien!
Sanne

Advertentie